Brädspel blir en paus från onlinehetsen

Brädspel blir en paus från onlinehetsen

Kommer du ihåg brädspel? Sådana du spelade när du var barn? Eller du kanske fortsatte spela ibland, men så har det blivit mindre med åren? Särskilt de senaste åren är det väl så att skärmen upptagit mer och mer av din fritid?

Allt fler reagerar på hur mycket tid vi spenderar online. Det är förmodligen en sund reaktion, cykeln med dopamin-drivna feedback-loopar, den ständiga jakten på gillanden, på att följa med, splittrar oss och förändrar vårt sociala liv. Det kommer data som visar på förändringar i hjärnan vid stort bruk av sociala medier, och allt fler röster höjs mot den konstanta uppkopplingen.

Vi ger oss inte in i den debatten, men tror de flesta kan vara eniga i att det inte är fel att umgås med varandra. Men vad skall man göra då? Vi tycker såklart att det är en förträfflig idé att mötas över ett brädspel. :) Varför inte ett parti Go?

Att ta en paus från de sociala medierna, om så bara för en timme eller två, tror vi kommer bli allt viktigare ju mer uppkopplade vi blir. Att göra något med vänner och familj, att upprätthålla de sociala banden, att koppla av tillsammans, betyder mer än någonsin.

Nu är vi mitt i den mörkaste perioden på året och det blir mycket tid inomhus. Det blir lätt tråkigt, och då är det såklart enkelt att söka underhållning på nätet. Som vanligt. Vi föreslår att du istället träffar några vänner och spelar ett spel. För visst är det få saker som är lika trevliga som goda vänners lag, att göra något tillsammans och med lite tävlingsmoment när det är mörkt och kallt ute? Och vi slår vad om att det är nyttigare än att kolla om det hänt något på Facebook. Vi lovar, det finns kvar om en timme. ;)

Så damma av dina gamla spel, eller varför inte skaffa något nytt som du inte provat förr? Go är ett bra alternativt som kan spelas av både två och fyra personer. Ta gärna en titt på våra paket här.