GoButiken besöker Göteborgs Open

GoButiken besöker Göteborgs Open

Den 25/11 och 26/11 hölls årets Göteborgs Open Go-turnering och GoButiken var på plats. Det var kul att möta en del av våra trognaste kunder, och att kunna se och prata om Go en hel helg. Det blev några förbeställda order levererade på plats och en hel del sålt.

Något som sålde riktigt bra var de gröna stenarna vi har. De är ju inte riktigt vad Go-spelare i Väst är vana vid, eftersom spelet framförallt spridits hit via Japan där stenarna är svarta och vita har det blivit standarden. I Kina och Korea är det däremot inte helt ovanligt med andra varianter. Men de gröna stenarna vi har är av väldigt hög kvalitét och det framgick tydligare när man kunde se och känna på dem vilket bra köp de är, något som övertygad en del om att göra affär.

Närmare 50 spelare ställde upp i turneringen, allt från unga nybörjare till väldigt högt rankade (7 dan). Många länder var representerade, utöver samtliga nordiska länder så kom det spelare från Tyskland, Tjeckien, Rumänien, Schweiz, Ungern och Kina. Turneringen hade formen av 5 ronder McMahon, med en timmes betänketid per spelare, plus 3x30 sek byo-yomi. 6,5 poäng komi. Vann gjorde Jonas Welticke (6 dan) från Tyskland.

Den omtyckte Go-läraren Su Yang (6 dan) var också på plats och höll föredrag och gick igenom partier från fredag kväll till söndag eftermiddag.

GoButiken kommer definitivt närvara på fler turneringar. Det var tydligt uppskattat av publiken att kunna se och känna på varorna, inte bara titta på bilder online, och vi i butiken tycker det är roligt att lära känna våra kunder bättre.

Här kan du se en kort video från helgen: