Go-spel, stort nybörjarpaket med Gohandboken

Produkten är på ingång! 

Paketet innehåller:

  • 13 mm tjockt 19x19 Go-bräde i plywood  
  • 13x13-plan på baksidan
  • Ett set med 8,5 mm tjocka plaststenar (180 + 180 st) 
  • Plastburkar 
  • Gohandboken


Go är ett flera tusen år gammalt spel från Asien för två spelare.

Spelet har väldigt enkla regler samtidigt som den stora spelplanen bjuder på så många möjligheter att det är utmanande för både nybörjare och mycket erfarna spelare. Ett handikappsystem som gör det möjligt för spelare på olika nivåer att mötas i en jämn match.

För att det ska vara ännu lättare att lära sig, eller helt enkelt för att kunna spela snabbare partier, så kommer spelplanen i olika storlekar. Den minsta spelplanen består av 9x9 linjer i ett rutnät, den mellanstora är 13x13 linjer och den fullstora är 19x19. Brädet i detta paketet är 19x19 linjer på ena sidan och 13x13 på den andra.

Man turas om att placera ut en sten (spelpjäserna kallas så) och målet är att kontrollera mest möjligt av territoriet på spelbrädet. Om en sten omringas av motståndaren tas den bort. Det är ett par saker till, men det är kärnan i reglerna. Enkelt, eller hur? Men den stora spelplanen gör att variationerna blir oändliga.

Go är ett fantastisk spel för två personer som gillar mer taktiska spel. Har du tröttnat på schack eller tycker det är för krångligt för nybörjare? Go är både enklare att lära sig, och bjuder på större utmaning allt eftersom man ökar i skicklighet!

I detta paket medföljer Gohandboken, den mest ingående introduktionen som finns på svenska!  Det gör det  lätt att både komma igång och att utvecklas vidare. Ett parti på det mellanstora spelbrädet tar ofta ca 10-30 minuter och ett på det fullstora 30-90 minuter.