Snyggt set i bambu med glasstenar

I lager.
Antal: 6
349 kr

239 kr

Det här ingår i paketet:

  • 9x9 Go-bräde i 2 cm tjock bambu
  • 7 mm tjocka glasstenar, 40 st svarta och 40 st vita
  • Tygpåsar att förvara stenarna i
  • Regelhäfte


Ett fint paket för nybörjare. Passar utmärkt för att pröva på att spela lite och för att lära sig grunderna i spelet go, ett flera tusen år gammalt spel från Asien för två spelare.

Det är väldigt enkla regler i Go, samtidigt som det bjuder på så många möjligheter att det är utmanande för både nybörjare och mycket erfarna spelare. Det finns dessutom ett handikappsystem som gör det möjligt för spelare på olika nivåer att mötas i en jämn match.

För att det ska vara ännu lättare att lära sig, eller helt enkelt för att kunna spela snabbare partier, så kommer spelplanen i olika storlekar. Den minsta spelplanen består av 9x9 linjer i ett rutnät, den mellanstora är 13x13 linjer och den fullstora är 19x19. Spelbrädet i detta paketet har 9x9 linjer.

Man turas om att placera ut en sten (spelpjäserna kallas så) och målet är att kontrollera mest möjligt av territoriet på spelbrädet. Om en sten omringas av motståndaren tas den bort. Det är ett par saker till, men det är kärnan i reglerna. Enkelt, eller hur? Men den stora valfriheten gör att variationerna blir oändliga.

Go är ett fantastisk spel för två personer som gillar mer taktiska spel. Har du tröttnat på schack eller tycker det är för krångligt för nybörjare? Go är både enklare att lära sig, och bjuder på större utmaning allt eftersom man ökar i skicklighet!

Det följer med ett häfte med regler så ni kan sätta igång och spela med en gång. Ett parti på ett litet bräde tar ofta ca 5-10 minuter, på det mellanstora spelbrädet ca 10-20 minuter och på ett fullstort bräde ofta 30-90 minuter.


Brädet har måtten 221x210x20 mm. Stenarna är 20,5 mm i diameter och 7 mm tjocka.