Vårt mest sålda spel: Prisvärt medium nybörjarpaket, Go-spel 13x13 och 9x9

Produkten är på ingång! 

Paketet innehåller:

  • Go-bräde i bokfanér
  • 13x13 spelplan på en sida
  • 9x9 spelplan på andra sidan
  • 7 mm tjocka glasstenar (85 + 85 st)
  • Linnepåsar till stenarna


Ett fint mellanpaket för att pröva på Go, ett flera tusen år gammalt spel från Asien för två spelare.

Det är väldigt enkla regler i Go, samtidigt som det bjuder på så många möjligheter att det är utmanande för både nybörjare och mycket erfarna spelare. Det finns dessutom ett handikappsystem som gör det möjligt för spelare på olika nivåer att mötas i en jämn match.

För att det ska vara ännu lättare att lära sig, eller helt enkelt för att kunna spela snabbare partier, så kommer spelplanen i olika storlekar. Den minsta spelplanen består av 9x9 linjer i ett rutnät, den mellanstora är 13x13 linjer och den fullstora är 19x19. Spelbrädet i detta paketet har 13x13 linjer på ena sidan och 9x9 på den andra.

Man turas om att placera ut en sten (spelpjäserna kallas så) och målet är att kontrollera mest möjligt av territoriet på spelbrädet. Om en sten omringas av motståndaren tas den bort. Det är ett par saker till, men det är kärnan i reglerna. Enkelt, eller hur? Men den stora valfriheten gör att variationerna blir oändliga.

Go är ett fantastisk spel för två personer som gillar mer taktiska spel. Har du tröttnat på schack eller tycker det är för krångligt för nybörjare? Go är både enklare att lära sig, och bjuder på större utmaning allt eftersom man ökar i skicklighet!

Ett parti på ett litet bräde tar ofta ca 5-10 minuter, på det mellanstora spelbrädet ca 10-20 minuter och på ett fullstort bräde ofta 30-90 minuter.