Go-spel

Välkommen till Go-experten! 

På denna sidan finner du våra färdiga paket, för både nybörjare och entusiaster. Vi har allt från magnetbräden för resan till bordsbräden av olika storlekar och material, och med spelpjäser som sträcker sig från det enkla till det exklusiva.
Läs mer om Go-spel och de olika alternativen.

  • Ett komplett spel består av spelbräde, stenar, och någon form av förvaring för stenarna.

  • Det finns olika storlekar på spelplanen i Go: 9x9, 13x13 och 19x19 linjer. Många väljer att börja med ett av de mindre brädena för att det är lättare att lära sig på dem, men lika många väljer att hoppa direkt på det fullstora.

  • Ett Go-spel består av ett bräde (kallas för goban på japanska), spelpjäser som kallas stenar och skålar eller någon annan form av förvaring för stenarna. Enklare bräden kan vara av plywood, lite finare av bambu eller bokfanér, och så finns det exklusivare bräden av träslag som agathis eller shinkaya. Go är ett traditionsrikt spel och finare bräden är ofta tjockare än enklare varianter.

  • Stenarna kan vara plast, men det vanligaste i Väst är att de är gjorda av glas. Tradionella stenar från Japan är gjorda i snäckskal och skiffer. Burkarna finns också i en stor spännvidd, från plast till olika former av trä.

  • Du kan självklart också sätta samman ditt egna spel med de delar du själv vill ha. Har du frågor får du gärna höra av dig, vi försöker alltid vara till hjälp.

  • En del av paketen har ett häfte med regler bifogat men du finner också reglerna här på vår sida där du även kan ladda ned dem för egen utskrift.

  • Vill du bli duktig på spelet har vi mycket böcker, inklusive en hel sektion för nybörjare.


Trivia: visste du att Go är känt under andra namn också? Weiqi i Kina, Baduk i Korea, och Igo i Japan.