Go-bräden

Go-bräden finns i många varianter. Först och främst finns det tre storlekar av spelplanen, 9x9, 13x13 och 19x19 linjer. De första två är bra för nybörjare och snabba partier, 19x19 är det fullstora, traditionella alternativet. Materialen sträcker sig från plywood och bokfanér till exklusivare bräden av träslag som agathis och shinkaya. Tjockare bräden är mer eftertraktade. Läs mer om Go-spel och de olika alternativen

Utöver ett spelbräde behöver du stenar och skålar att förvara dessa i. Sätt samman ditt eget spel genom att välja delarna som passar dig bäst. Du kan också köpa kompletta paket här. Har du frågor får du gärna höra av dig, vi försöker alltid vara till hjälp. 

Go är ett fantastisk spel för två personer som gillar mer taktiska spel. Har du tröttnat på schack eller tycker det är för krångligt för nybörjare? Go är både enklare att lära sig och bjuder på större utmaning allteftersom man ökar i skicklighet och storlek på brädet.

Den minsta spelplanen består av 9x9 linjer i ett rutnät, den mellanstora är 13x13 linjer och den fullstora är 19x19. Ett parti på ett litet bräde tar ofta ca 5-10 minuter, på det mellanstora spelbrädet ca 10-20 minuter och på ett fullstort bräde ofta 30-90 minuter.


Trivia: det japanska namnet för ett bräde är goban.