19x19-bräde i shinkayaträ, 3 cm tjockt (REA)

I lager.
Antal: 4
1 699 kr

1 099 kr

3 cm tjockt bordsbräde i shinkayaträ. Trät är från Alaska men brädet är tillverkat på tradionellt vis i Korea av noggrant utvalda stycken som är sammanfogade på längden. Fungerar med stenar upp till 22 mm i diameter. (Stenar ingår inte).

Detta är ett bräde av hög kvalitet. Tjockare bräden anses finare men detta ger mycket av den känslan till ett lägre pris, dessutom utan att väga lika mycket.

Traditionellt tillverkas de finaste brädena i Japan av trä från det långsamtväxande kaya-trädet, men det råder stor brist på detta och sådana bräden betingar helt andra priser. Shinkaya betyder i princip "som kaya", och är träslag som till utseende och egenskaper liknar det japanska kaya-trät. 

Mått: 463x423x30 mm.

Stenar hittar du här


REA: våra kvarvarande exemplar tycks ha böjt sig någon millimeter, så att de inte längre låg helt plant mot underlaget. Vi har satt på möbeltassar av olika tjocklekar så att brädena ligger helt jämnt och inte rör sig. Möbeltassar är ändå en bra idé för att skydda både bräde och bord. Och massiva träbräden - till skillnad från fanér - är från början mer känsliga då träets form kan ändra sig lite med tiden. Utnyttja den här chansen att komma över ett jättefint shinkaya-bräde till ett bra pris!