19x19-bräde i shinkayaträ, 6 cm tjockt (REA)

Produkten är på ingång! 

6 cm tjockt bordsbräde i shinkayaträ. Träet är från Alaska men brädet är tillverkat på tradionellt vis i Korea av noggrant utvalda stycken som är sammanfogade på längden. De har torkats i minst tre år för att minimera risken för att träet skall spricka eller röra sig. Fungerar med alla vanliga stenar upp till 22 mm i diameter (stenar ingår inte).

Traditionellt tillverkas de finaste brädena i Japan av trä från det långsamväxande kaya-trädet, men det råder stor brist på detta och sådana bräden betingar helt andra priser. Shinkaya betyder i princip "som kaya", och är träslag som till utseende och egenskaper liknar det japanska kaya-träet. 

Mått: 60x430x462 mm.

Detta brädet ingår i flera av våra exklusivaste paket.


Stenar hittar du här


REA: flera exemplar har böjt sig någon mm och ligger inte helt plant mot underlaget av sig själva. Vi har satt på möbeltassar av olika tjocklekar så att brädena inte rör sig. Möbeltassar är ändå en bra idé för att skydda både bräde och bord. Och massiva träbräden - till skillnad från fanér - är från början mer känsliga då träets form kan ändra sig med tiden (t.ex. efter säsong). Utnyttja den här chansen att komma över ett jättefint shinkaya-bräde till ett bra pris!