Nybörjarpaket; prisvärd introduktion till Go. Tre spelplaner i samma paket

Produkten är på ingång! 

Paketet innehåller:

  • Ihopvikbart bräde i kartong. 19x19 spelplan på ena sidan, kombinerat 13x13 och 9x9 på baksidan.
  • Praktisk förvaringskartong
  • Plaststenar 2 x 180 st
  • Tygpåsar
  • Regelhäfte på engelska, tyska och franska

Nybörjarpaket för den som är nyfiken men inte är redo att satsa på ett spel med riktig träbräde och glasstenar än. Det går att vika ihop så det är enkelt att förvara.

Det är väldigt enkla regler i Go, samtidigt som det bjuder på så många möjligheter att det är utmanande för både nybörjare och mycket erfarna spelare. Det finns dessutom ett handikappsystem som gör det möjligt för spelare på olika nivåer att mötas i en jämn match.

För att det ska vara ännu lättare att lära sig, eller helt enkelt för att kunna spela snabbare partier, så kommer spelplanen i olika storlekar. Den minsta spelplanen består av 9x9 linjer i ett rutnät, den mellanstora är 13x13 linjer och den fullstora är 19x19. Spelbrädet i detta paketet har  19x19 linjer på ena sidan, och 13x13 linjer kombinerat med 9x9 på den andra.

Man turas om att placera ut en sten (spelpjäserna kallas så) och målet är att kontrollera mest möjligt av territoriet på spelbrädet. Om en sten omringas av motståndaren tas den bort. Det är ett par saker till, men det är kärnan i reglerna. Enkelt, eller hur? Men den stora valfriheten gör att variationerna blir oändliga.

Go är ett fantastisk spel för två personer som gillar mer taktiska spel. Har du tröttnat på schack eller tycker det är för krångligt för nybörjare? Go är både enklare att lära sig och bjuder på större utmaning allt eftersom man ökar i skicklighet!

Det följer med ett häfte med regler så ni kan sätta igång och spela med en gång. Ett parti på ett litet bräde tar ofta ca 5-10 minuter, på det mellanstora spelbrädet ca 10-20 minuter och på ett fullstort bräde ofta 30-90 minuter.


Måtten på spelplanen är 47 x 45 cm.

Förvaringsboxen är 25,5 x 25,5 x 8,5 cm.

Vikt 1,75 kg.