Exklusivt 13,9 cm tjockt Go-spel med snäckskalsstenar

I lager.
Antal: 1
18 398 kr

16 499 kr

Vårt exklusivaste paket! Ett 13,9 cm tjockt golvbräde med matchande skålar, båda tillverkade av shinkaya-trä i Korea, med snäckskalsstenar från Japan. Detta är ett spel som drar uppmärksamhet till sig.

 

Paketet innehåller:

  • 139 mm tjockt Go-bräde av shinkaya, tillverkat i Korea.
  • Skålar i japanskt körsbärsträ.
  • Stenar i snäckskal och skiffer från Japan. 9,8 mm tjocka, kvalitet Jitsuyo. 

Brädet (goban) är tillverkat på traditionellt vis i Korea av ett stycke shinkaya-trä från Alaska. Det ställs stora krav på trä, torkning och hantverksskicklighet för att framställa ett bräde av denna storleken (det väger över 18 kg). Träet måste väljas ut med stor noggrannhet och det torkas väldigt försiktigt under flera år för att undvika sprickor. Det är få trästycken som håller tillräcklig kvalitet och klarar sig fram till slutlig produkt.

Brädet har dessa dimensionerna när man räknar in benen (LxBXH): 466x436x255 mm. Vikt 12,5 kg. Läs mer om det här.

Skålarna är också tillverkade av i japan av körsbärsträ och har en fantastisk lyster. 

Stenar i snäckskal och skiffer är för dem som värdesätter autenticitet och kvalité. Stenar av de här materialen är de som traditionellt använts i Japan och anses av många som de finaste. De svarta stenarna är gjorda av skiffer och de vita stenarna är gjorda av snäckskal som slipats och putsats för hand. Detta är de tjockaste stenarna vi säljer och de gör sig riktigt bra på detta brädet. Du kan läsa mer om dem här.


Vi vågar påstå att detta är ett av få liknande spel som går att få tag på i Europa just nu, och till ett mycket attraktivt pris.