Mycket fint Go-spel (9x9) med ben, glasstenar och träskålar

I lager.
Antal: 3

999 kr

Mycket fint Go-spel av den minsta varianten

Paketet innehåller:

  • 9x9 bräde av bokfanér 
  • Brädet är 37 mm tjockt och står på 41 mm höga ben.
  • Små träskålar
  • Glasstenar 8x22 mm (40 st av varje färg)

Levereras i specialanpassad låda.

Brädet är en mindre version av ett stort Goban och pryder elegant din bokhylla när du inte spelar. Glasstenarna är snygga och behagliga att spela med. Brädet har ett rutnät på 9x9 och är därför ett bra alternativ för nybörjaren som vill ha ett riktigt fint bräde från början. Paketet passar också perfekt som present till den som tycker om fina saker. 


Mer om Go

Go är ett flera tusen år gammalt spel från Asien för två spelare.

Det är väldigt enkla regler i Go, samtidigt som det bjuder på så många möjligheter att det är utmanande för både nybörjare och mycket erfarna spelare. Det finns dessutom ett handikappsystem som gör det möjligt för spelare på olika nivåer att mötas i en jämn match.

För att det ska vara ännu lättare att lära sig, eller helt enkelt för att kunna spela snabbare partier, så kommer spelplanen i olika storlekar. Den minsta spelplanen består av 9x9 linjer i ett rutnät, den mellanstora är 13x13 linjer och den fullstora är 19x19. Spelbrädet i detta paketet har 9x9 linjer.

Man turas om att placera ut en sten (spelpjäserna kallas så) och målet är att kontrollera mest möjligt av territoriet på spelbrädet. Om en sten omringas av motståndaren tas den bort. Det är ett par saker till, men det är kärnan i reglerna. Enkelt, eller hur? 

Go är ett fantastisk spel för två personer som gillar mer taktiska spel. Har du tröttnat på schack eller tycker det är för krångligt för nybörjare? Go är både enklare att lära sig, och bjuder på större utmaning allt eftersom man ökar i skicklighet!

Det följer med ett häfte med regler så ni kan sätta igång och spela med en gång. Ett parti på ett litet bräde tar ofta ca 5-10 minuter, på det mellanstora spelbrädet ca 10-20 minuter och på ett fullstort bräde ofta 30-90 minuter.


Perfekt som gåva!